saci de vidat

Saci de vidat haine

Nu toate afacerile sunt un succes. Mai ales atunci când ești tânăr și nu prea știi încotro să o iei. Însă eu nu mă dau bătută. Știți cum se spune: „trebuie să dai faliment cel puțin odată ca să înțelegi cu adevărat cât de dulce e gustul succesului”. Nu știu exact cine a spus fraza amintită anterior, însă eu obișnuiesc să mă ghidez după ea.

Sunt o optimistă, știu. Poate chiar naivă, cum m-ar putea cataloga unii.

Să vă povestesc puțin despre afacerea mea. Poate din greșelile mele veți învăța și voi câte ceva. Am decis să-mi deschid un magazin cu haine, un butic cu articole vestimentare pentru femei. L-am decorat după bunul plac, pentru că sunt de părere că un magazin în care pășești trebuie să arate atrăgător și să aibă o atmosferă în care să te simți bine. Tocmai de aceea, pe lângă decorarea vitrinei în stilul meu vintage caracteristic, am ales și muzică de bună calitate care să creeze o ambianță plăcută. Produsule mele nu erau unele de duzină, aduse din China, ci am ales numai haine de calitate. Desigur, fiind ceva mai de calitate, am fost nevoită să percep niște prețuri ceva mai mari pentru ele, însă nu asa a fost problema, ci faptul că buticul meu era situat într-o zonă foarte puțin frecventată de oameni. De oamenii care m-ar interesa pe mine, căci oamenii care să-mi treacă pragul existau.

Intrau, se minunau, admirau hainele ca într-un muzeu și apoi plecau.

Însă după ce am văzut că nu îmi puteam recupera investiția și că totul era doar o pierdere de timp, am decis să închid micul magazin și să mă reorientez către altceva. Iar dacă vă întrebați ce urma să fac cu atât de multe haine rămase (pentru că da, chiar mi-au rămas o mulțime de haine), vă spun că am apelat la recomandarea unei prietene și am ales să cumpăr saci de vidat haine. La început, am privit ușor cu reticență acești saci de vidat haine, însă am realizat apoi că prietena mea avea mare dreptate.

Sacii de vidat haine sunt un lucru minunat. Și spun asta pentru că m-au ajutat să-mi păstrez hainele în care am investit o mică avere în siguranță, de parte de molii și alți factori dăunători. Dacă nu m-aș fi gândit la soluția asta, aș fi ajuns să am un șifonier burdușit cu haine pe care nici măcar nu pot să le port, fiindcă nu sunt mărimea mea.  Iar cadouri prietenilor am tot  făcut.

Așa că cel mai bine păstrez marfa rămasă în saci de vidat haine și nu am nicio durere de cap. Poate cândva voi reîncepe o altă afacere cu haine, mai bine gândită și pusă la punct.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *